Archief

Auto's in Westland slecht afgesloten

'Deur op slot, buit eruit' is een tip die op veel parkeerplaatsen in Nederland wordt gegeven door middel van borden. Niet iedereen lijkt zich daaraan te houden, zo bleek uit een grootschalige actie van de politie in Westland en Midden-Delfland vorige week.

In het kader van de campagne 'Geef autokrakers geen kans!' gingen agenten in de week van 7 tot en met 11 oktober langs de verschillende dorpskernen. Onder meer in De Lier (twintig auto's) en Naaldwijk (zeven) hadden mensen hun geparkeerde voertuig niet op slot staan.

In Den Hoorn en Schipluiden hadden verschillende autobezitters hun navigatieapparatuur in het zicht liggen. In Honselersdijk, Maasdijk en Maasland troffen de agenten onder meer een usb-stick en een fototoestel aan. In 's-Gravenzande maakte iemand het nog bonter: in een niet afgesloten voertuig lagen een laptop en een handtas.

De politie waarschuwt voor auto-inbraken. In de afgelopen vier weken werd 42 keer ingebroken in een auto. Vorig jaar in dezelfde periode was dat 29 keer. Mensen van wie het voertuig niet goed was afgesloten, hebben een brief thuisgestuurd gekregen met daarin preventietips.