Archief

Actieplan voor Bio Base Westland

Er is een actieplan opgesteld voor Bio Base Westland. Daar moeten uit reststoffen in de tuinbouw, zoals afgekeurde tomaten, nieuwe producten gewonnen worden. Door nieuwe markten aan te boren, moet de concurrentiepositie van de tuinbouw worden verbeterd. Bio Base Westland moet in 2020 zijn gerealiseerd.

In het actieplan, opgesteld door de gemeente Westland in samenwerking met ondernemers, zijn doelstellingen op het gebied van het delen van kennis, het vinden van marktpartners en het opzetten van proeven opgenomen. Ook teelten voor bijvoorbeeld medicinale doeleinden vallen onder het programma. De vraag naar specifieke plantenstoffen neemt alleen maar toe, aldus de gemeente.

Koning Willem-Alexander kreeg tijdens zijn bezoek aan het Westland Event afgelopen woensdag een voorbeeld te zien van wat er van reststoffen gemaakt kan worden. Hij kreeg van burgemeester Van der Tak een kartonnen doos met Westlandse producten, waaronder een fles biobased tomatensap. De doos zelf was gemaakt van tomatenstengels, die nu nog overwegend worden weggegooid.

Categorieen:
Westland Algemeen