Archief

'Ontevreden met nieuw onderhoudsbedrijf lantaarnpalen'

Ook over het bedrijf Ziut, dat sinds dit jaar de lantaarnpalen in Maassluis onderhoudt, is het college van B en W ontevreden, zegt wethouder Keijzer. Het contract met Citytec, de vorige firma die de verlichting onderhield, was juist niet verlengd, omdat deze de afspraken voor het repareren van de verlichting niet naar wens nakwam.

Het onderwerp is de afgelopen jaren al vaker aan bod gekomen in de gemeenteraad. Afgelopen dinsdag kaartte Sjoerd Kuiper van de PvdA het nogmaals aan met vele voorbeelden van verlichting die niet meer werkt en zelfs afgeknapte palen.



Wethouder Keijzer gaat met de directie van Ziut rond de tafel zitten om duidelijk te maken, dat dit niet zo verder kan. Op de vraag van Kuiper of er ook boetes geïnd kunnen worden als ze de gemaakte afspraken niet nakomen, antwoordde Keijzer: "We kunnen wel geld innen, maar dan doen de lantaarnpalen het nog niet."

Kuiper vroeg verder, of het wellicht beter is om het beheer in eigen hand te nemen. Keijzer kon hier niet direct antwoord op geven, maar heeft toegezegd de mogelijkheden te onderzoeken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen