Archief

Centrumplan 's-Gravenzande mogelijk in fases

Er kan in de komende weken een voorstel komen om het centrumplan voor 's-Gravenzande in fases uit te voeren. Momenteel wordt er door de betrokken projectontwikkelaar een onderzoek ingesteld naar de plussen en minnen van zo'n eventuele koerswijziging.

Dit kwam dinsdagavond naar voren in de beantwoording door wethouder Duijvestijn van vragen die tijdens de raadsvergadering waren gesteld door fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig-Leo2.0. Duijsens had geluiden opgevangen, dat mogelijk eerst alleen de twee supermarkten worden gebouwd.

Het college van B en W gaat nog steeds uit van realisatie in één keer, maar de projectontwikkelaar zit met twijfels. Gezien de economische crisis, bestaat namelijk de vrees, dat er nieuwe winkels leeg zullen blijven staan in wat een fraai nieuw hart van 's-Gravenzande moet worden.

Wethouder Duijvestijn verklaarde, dat hij alleen openstaat voor fasering, als die een aantoonbaar beter alternatief voor het huidige plan zou blijken. Medio november wordt duidelijk, wat de projectontwikkelaar wil.