Archief

CDA Maassluis wil "evenwichtiger koopzondag"

De Maassluise CDA-fractie komt half november met een voorstel om het nieuwe beleid omtrent de koopzondag "evenwichtiger te maken". De fractie zegt geluiden te horen uit de kring van kleine ondernemers, dat ze niet eenduidig voor vrijstelling van de zondag zijn.

Het college van B en W wil met het voorstel de winkeliers de mogelijkheid geven om elke zondag na 10.00 of 11.00 uur open te zijn. Een meerderheid van de gemeenteraad is voor dit voorstel. Bij de voorstanders bestond de hoop, dat het voorstel dinsdag zou worden aangenomen, maar de ChristenUnie en het CDA willen een debat.

Het CDA verklaart: "De huidige mogelijkheden, twaalf zondagen per jaar door de winkeliers zelf aan te wijzen, worden niet volledig benut. Het is dan opvallend, dat het college van B en W met een voorstel komt waarmee alle zondagen en vrijwel alle feestdagen worden vrijgegeven." Ondanks dat het CDA tegen verruiming van de koopzondag is, staat de fractie open voor nieuwe wensen vanuit de samenleving.

De overkoepelende ondernemersvereniging MoVe in Maassluis denkt er aan om de vierde zondag van elke maand de winkels collectief, per winkelgebied, te openen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen