Archief

Verbazing over plan werkplekken Werkplein

De invulling van de werkplekken in het toekomstige gemeentehuis van Westland heeft tot schrik geleid bij directeur Desiree Curfs van de sociale werkvoorziening Patijnenburg. In openbare stukken had zij geconstateerd, dat in de nieuwe gemeentelijke huisvesting ook plaats moet worden ingeruimd voor de ruim veertig medewerkers van het Werkplein Westland.

Curfs maakte maandagavond gebruik van het inspreekrecht om in de commissie Bestuur van de Westlandse gemeenteraad haar "verbazing en ontsteltenis" naar voren te brengen. De huidige werkwijze met betrekking tot werkzoekenden zou dan ten einde komen.

"Het opsplitsen van medewerkers naar de Verdilaan, de Tiendweg en de Ambachtstraat beëindigt onze integrale aanpak en komt de dienstverlening aan de burger niet ten goede", aldus Curfs. Zij is tevens dagelijks bestuurder van het Werkplein aan de Ambachtstraat in Naaldwijk en stelde dat dit 'Westlandse model' veel navolging ondervindt bij andere gemeenten.

Curfs stelde verder: "Ontkoppeling van de huidige werkprocessen en de soepele natuurlijke samenwerking, leidt tot versnippering en daardoor verhoogde kans op instroom in de bijstand."

In zijn reactie verwees burgemeester Van der Tak naar de aangenomen Nota Dienstverlening en vooral naar de op handen zijnde overgang van tal van overheidstaken naar de gemeenten, "Niemand kan weten, hoe die decentralisaties er over een jaar uitzien", aldus Van der Tak. De reactie van de burgemeester werd door Curfs gezien als "een opening".