Archief

Besluit koopzondag Maassluis loopt vertraging op

Een nieuw besluit over de koopzondagen in Maassluis loopt vertraging op. Het was de verwachting, dat de gemeenteraad dinsdagavond dit besluit zou nemen, maar de fracties van de ChristenUnie en het CDA willen er eerst nog een debat over. Dit kan waarschijnlijk pas op zijn vroegst half november plaatsvinden. Daarmee is de beoogde invoering per 1 november van de baan.

Als de koopzondagen worden vrijgegeven, betekent dit dat de winkeliers op alle zondagen open mogen. In de praktijk zal het er vrijwel zeker op uitdraaien, dat de winkels alleen op de vierde zondag van de maand collectief, per winkelgebied, open zullen gaan (en in de maand december wellicht op alle zondagen). Deze wens heeft de overkoepelende ondernemersvereniging MoVe uitgesproken, nadat deze haar achterban heeft geraadpleegd.

Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum Koningshoek, heeft eerder namens de winkeliersvereniging van dit centrum aangegeven, positief tegenover het verruimen van het beleid te staan. Het is uiteindelijk aan de winkeliers zelf om te bepalen of ze opengaan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen