Archief

Westland Verstandig kritisch over budget ambtenaren

Niet alleen de raadsfractie van LPF Westland maakt zich druk over de efficiency bij het ambtenarenapparaat van de gemeente, ook Westland Verstandig-Leo2.0 vindt dat het beter moet kunnen. Dat blijkt uit de vragen die laatstgenoemde fractie heeft ingediend met het oog op de behandeling van de begroting.

In de begroting 2014-2017 wordt vastgehouden aan de totale loonsom voor het ambtelijk apparaat van bijna 55 miljoen euro, stelt Westland Verstandig. "Gezien de recessie en ook het feit dat relatief veel oudere medewerkers van de gemeente met pensioen gaan, zou verwacht kunnen worden, dat het totale personeelsbudget fors naar beneden gebracht kan worden", aldus de fractie. Zij betoogt, dat de recessie tot minder activiteiten bij tal van afdelingen leidt.

LPF-Westland zal in de raadsvergadering van komende dinsdag het initiatief nemen voor een raadsbesluit, waarin aanvullende kaders worden gesteld voor de ambtelijke organisatie. De LPF hoopt met het initiatief bij te dragen aan duidelijkheid en efficiency in de bedrijfsvoering en uitvoering van de gemeentelijke taken door de ambtelijke organisatie en de juiste houding jegens de gemeenteraad.

Categorieen:
Westland Algemeen