Archief

Naaldwijkse pinpas duikt op in Den Haag

Een in Naaldwijk gestolen pinpas is vrijdagavond opgedoken in Den Haag. Dat gebeurde bij een babbeltruc waarvan een 48-jarige Hagenaar op De Stede het slachtoffer werd.

De man rekende omstreeks 18.00 uur boodschappen af in een supermarkt en zag dat twee mannen opvallend dicht bij hem in de buurt stonden. Dat duo sprak hem daarna op straat aan met de vraag of hij geld kon wisselen. De Hagenaar pakte zijn portemonnee en een van de mannen zei hem, dat zijn pinpas op de grond was gevallen.

Het slachtoffer raapte de pinpas op en de twee mannen liepen vervolgens weg. Eenmaal thuis keek de Hagenaar op de pinpas en zag dat deze niet van hem was. Vermoedelijk hadden de twee mannen kans gezien om de pinpas uit zijn portemonnee te halen terwijl hij de andere pinpas opraapte. Enkele minuten na de babbeltruc bleek een geldbedrag van de rekening van de Hagenaar te zijn afgeschreven. De pinpas die het slachtoffer had opgeraapt bleek eerder in Naaldwijk te zijn gestolen.

Signalementen

Van de verdachten is het volgende signalement bekend:

Verdachte 1: vermoedelijk Bulgaarse man tussen de 35 en 40 jaar, ongeveer 1.85 meter lang en met een slank postuur. Hij heeft kort donker haar en ingevallen wangen.

Verdachte 2: vermoedelijk Bulgaarse man tussen de 40 en 42 jaar, ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft een gezet postuur en kort netjes donker haar.

Wie informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Dit kan desgewenst ook anoniem op nummer 0800-7000.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen