Archief

Liveblog: wateroverlast

Op veel plaatsen in de regio zijn problemen ontstaan door zware regenval. De problemen zijn het grootste in De Lier, Den Hoorn, Maassluis en Schipluiden. In verschillende straten is de brandweer bezig om het overvloedige water weg te pompen. Via deze pagina brengen wij updates over de wateroverlast.

Heeft u foto's van de wateroverlast? Mail naar nieuws@wos.nl of bel 0174 - 420.893.

13.57 uur Gemeente Westland meldt: "Verwacht wordt dat er nog 20-30mm tot morgen valt. Hoogheemraadschap Delfland heeft de situatie onder controle".

13.55 uur

Bekijk hier de extra uitzending van WOS TV over de wateroverlast.

13.52 uur

De kelder in woonzorgcentrum De Ark staat onder water. Er zijn vrezen dat het riool beschadigd raakt. Het water wordt weggepompt.

13.44 uur

Meldingen van wateroverlast aan de Wateringseweg in Poeldijk, Kerkstraat in Schipluiden en Van de Kasteelestraat in 's-Gravenzande.

13.42 uur

Volgens de laatste gegevens gaat er nog 20-30 mm regen vallen. De regenval houdt tot morgen aan. Het Hoogheemraadschap heeft de situatie onder controle, meldt gemeente Westland.

13.37 uur

De ijsbaan aan de Zouteveenseweg in Schipluiden dient als calamiteitenberging. De schapen die op de baan stonden zijn elders opgevangen.

13.34 uur

Op de A13 en A20 is de maximumsnelheid aangepast in verband met water op de weg.

13.27 uur

Noodbergingen van het Hoogheemraadschap van Delfland worden gereed gemaakt om het water op te slaan.

13.23 uur

Aan de Veilingweg in De Lier staat een waterbassin op springen. De brandweer is bezig om het reservoir leeg te pompen. De Veilingweg is afgesloten.

13.19 uur

Er wordt een dringende oproep gedaan om 112 alleen te melden in noodgevallen. 'De wateroverlast is al bekend bij de hulpdiensten', meldt Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

13.06 uur

Er komen meldingen binnen van wateroverlast in woonzorgcentrum De Ark in Wateringen, Verdilaan in Monster, Veilingweg in De Lier.

12.55 uur

Sinds 10.00 uur zijn langs de Burgemeester Crezeelaan en de Burgerweg in de Lier extra pompen ingezet om het overvloedige water af te voeren. Westland Infra rijdt langs verdeelstations om uitval van stroom te voorkomen. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft 20 extra pompen ingezet. Bij afgesloten wegen in De Lier zijn verkeersregelaars ingezet. Het gaat om de Koningin Julianalaan, Burgerweg, Laan van Boekesteijn en de Veilingweg.

12.53 uur

Langs de Burgemeester Crezeelaan ter hoogte van Zuidkoop is een boom omgewaaid. De brandweer is de boom aan het kortzagen. Het begint steeds harder te waaien in de regio. In Hoek van Holland wordt windkracht 8 gemeten.

12.47 uur

Brandweerkorpsen uit Zoetermeer, Wassenaar en Monster zijn onderweg naar het commandocentrum in De Lier om te ondersteunen.

12.46 uur

Aan de Burgemeester Crezeelaan in De Lier wordt stormschade vermeld. Een verslaggever van WOS Media is onderweg.

12.42 uur

Tussen 14.00 en 18.00 uur brengt WOS Radio een aangepaste uitzending met het laatste nieuws over de wateroverlast. Verslaggevers zijn in de regio en er wordt gebeld met hulpdiensten voor het laatste nieuws. Beluister de uitzending op internet via www.wos.nl/radio/live of in de ether op 87.6 FM.

12.39 uur

Het KNMI kondigde vanmorgen code oranje af. Bekijk hier nachtbeelden van wateroverlast in De Lier.

12.38 uur

Alle voetbalwedstrijden in de regio zijn inmiddels afgelast.

12.26 uur

Verschillende straten in de Oranjebuurt in De Lier worden afgesloten zodat het water rustig kan worden weggepompt.

12.22 uur

Op WOS TV verschijnt in de loop van de middag een extra nieuwsflits met beelden van de wateroverlast. Uitzendtijd volgt via deze site.

12.13 uur

Er zijn door het Hoogheemraadschap van Delfland, in samenwerking met de brandweer, mobiele pompen ingezet in de Kralingerpolder (De Lier), de Woudsepolder en Klaas Engelbrechtpolder (Midden-Delfland).

12.09 uur

De politie waarschuwt voor aquaplaning doordat grote wegdelen onder water staan. In de brandweerkazerne aan de Burgemeester Crezeelaan in De Lier is een commandopost ingericht. Burgemeester Van der Tak steekt Lierenaren een hart onder de riem.

12.07 uur

Het Hoogheemraadschap van Delfland verwacht dat de komende uren nog 20 tot 40 mm regen zal vallen. Verwachting is dat het vanavond laat pas droog wordt.

12.06 uur

WOS Radio verzorgt ieder half uur extra nieuwsflitsen met de laatste berichten over de wateroverlast.

12.03 uur

Alleen de voetbalwedstrijd tussen Schipluiden en Wilhelmus gaat vooralsnog door. Alle andere wedstrijden zijn afgelast.

12.02 uur

Mobiele pompen zijn op verschillende plaatsen in de regio bezig om het water weg te werken. De Veilingroute tussen de Bloemenveiling en de waterskiplas staat deels blank. Een pomp is daar aan het werk.

12.01 uur

De grootste problemen begonnen afgelopen nacht in de Oranjebuurt in De Lier.