Archief

In De Lier begon ellende al vannacht

Opnieuw is de Lierse Oranjebuurt getroffen door wateroverlast. In diverse straten is de brandweer zondagnacht in touw gekomen om het overvloedige regenwater weg te pompen.

De eerste melding kwam kort na 2.00 uur uit de Molenstraat en vervolgens ook uit de omgeving van de Koningin Julianalaan en de Schoolstraat. Meerdere straten en woningen kwamen onder water te staan. Bewoners die de wateroverlast ontdekte in hun woning, hebben ook hun buren uit hun slaap gewekt die meestal ook tot de schrik kwamen, dat ook hun woning onder water stond.

In sommige straten kwam het water zo hoog te staan, dat diverse auto's vast kwamen staan tijdens het rijden door het hoge water in de straat, zo ook een taxi in de Koningin Julianastraat. Deze moest door de brandweer losgetrokken worden, waarna de chauffeur zijn weg kon vervolgen.

De brandweer en het hoogheemraadschap hebben twee pompen direct in werking gesteld die speciaal zijn aangelegd voor deze twee woonwijken. Na enige tijd zakte het waterpeil en konden alle woningen weer drooggemaakt worden. Rond 9.00 uur werd wateroverlast gemeld op de Burgerweg in De Lier.

Categorieen:
De Lier Algemeen