Zaterdagvoetbal: doelpuntrijke derby's

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft in Spakenburg niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen IJsselmeervogels. De tricolores leden zelfs de grootste nederlaag in de Topklasse tot nu toe. IJsselmeervogels bleek met 5-1 te sterk. De laatste twee treffers werden in blessuretijd gescoord. Een domper was de trieste aftocht van doelman Jesper Leerdam. De keeper raakte vlak voor tijd ernstig geblesseerd aan zijn knie.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft op het Julianasportpark een grote nederlaag geleden tegen middenmotor ASWH. De bezoekers wonnen met 4-0. FC '-s-Gravenzande verloor met 4-0 en is als enige ploeg in haar klasse zonder punten.

De derby tussen Lyra en Naaldwijk is een prooi geworden voor Lyra. Op sportpark De Zweth scoorde Lyra diep in de tweede helft de winnende treffer. Door deze overwinning is Lyra inmiddels opgeklommen naar een vijfde plaats op de ranglijst. Naaldwijk staat samen met Vitesse Delft gedeeld dertiende. De hekkensluiters ontmoeten elkaar volgend weekend.

De Waterwegderby tussen VDL en HVC'10 eindigde onbeslist. HVC'10 nam in Maassluis snel een 2-0 voorsprong, maar VDL wist voor de pauze de eindstand van 2-2 op het scorebord te brengen. HVC'10 blijft de ongeslagen koploper. VDL staat in de middenmoot.

MVV'27 behaalde een sensationele zege op voormalig mede-koploper Zevenhoven. Na een 0-2 achterstand bij rust nam MVV'27 in de tweede helft zelfs een 4-2 voorsprong. Zevenhoven kon het verlies niet voorkomen en ging met een 4-3 nederlaag terug naar huis.

Sportclub Monster verloor voor de tweede keer dit seizoen. Op sportpark Polanen ging Be Fair met een 2-1 nederlaag terug naar huis. Be Fair steeg door de overwinning naar een tweede plaats. Sportclub Monster behield een plaats in de middenmoot.

Derde klasse C

De derby tussen Honselersdijk en KMD eindigde in een 3-2 zege voor Honselersdijk. Op sportpark De Strijphorst nam KMD nog wel een 2-0 voorsprong, maar kon deze marge niet volhouden. In de tweede helft sloeg Honselersdijk met een man meer toe. Honselersdijk blijft in het spoor van koploper Westlandia. KMD staat in de middenmoot.

Westlandia blijft koploper. In Loosduinen behaalde de titelkandidaat een 2-1 zege op GDA. De Naaldwijkers hebben één punt voorsprong op de drie achtervolgers Die Haghe, Honselersdijk en sv Houtwijk.

Vierde klasse D

Verbruch verdedigde aan de Arckelweg met succes de koppositie. De Poeldijkse ploeg won de topper tegen Hargasport met 4-1. Maasdijk revancheerde zich van de eerste competitienederlaag en won met 3-1 van Hillegersberg.

Quintus kon aan de Leeuwerik de zege op Maasdijk geen goed vervolg gegeven. Het Schiedamse HermesDVS was na een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3 te sterk. MSV'71 speelde voor de derde keer dit seizoen gelijk. Laagvlieger NOCKralingen hield MSV'71 op een 1-1 gelijkspel.