Archief

Scootmobielentuin Maassluis komt er

Na een felle discussie, is de meerderheid van de gemeenteraad van Maassluis dinsdagavond akkoord gegaan met de aanleg van een oefentuin voor gebruikers van scootmobielen. Oppositiepartijen waren fel tegen de komst van zo'n tuin.

SP, CDA, D66 en MaassluisBelang zijn van mening, dat het geld beter besteed kan worden aan het verbeteren van straten en dat het plan niet is onderbouwd met lokale cijfers. Ook vonden zij, dat gebruikers net zo goed les kunnen krijgen op de openbare weg, zoals dit nu ook al gebeurt.



De oefentuin is een idee van de Verenigde Senioren Partij (VSP). Het voorstel werd ondersteund door VVD en PvdA, die samen met de VSP de coalitie vormen. Bij de oppositiepartijen overheerste het gevoel, dat VVD en PvdA het de VSP als coalitiepartij gunnen.



Opvallend was, dat de ChristenUnie uiteindelijk alsnog heeft ingestemd met het voorstel. Vorige maand vond de fractie nog, dat het in deze tijden van crisis niet uit te leggen is om 75.000 euro te besteden aan zo'n project. En zelfs tijdens het debat van dinsdag werd gesteld, dat er geen duidelijke onderbouwing is om het geld uit te besteden. Tot slot zei fractievoorzitter Dolstra echter, dat er met name drie oorzaken zijn die ongelukken veroorzaken: het type scootmobiel, de infrastructuur en onvoldoende training. Volgens hem kan de oefentuin hierbij helpen.



Volgens fractievoorzitter Jan van der Maarel van de VSP is de oefentuin nodig en dat dit door deskundigen wordt onderschreven. "Als deskundigen zeggen, dat we het moeten doen, wie zijn wij dan als leken om te zeggen: nee. Als je hiermee de veiligheid van onze inwoners kan verbeteren, vinden wij dat je dit moet doen." Het voorstel werd met instemming van de coalitie en de CU aangenomen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen