Archief

Renovatie Laan 1940-1945 met tweebaans fietspad

Op verzoek van de gemeenteraad krijgt de Laan 1940-1945 in Maassluis aan de oostzijde een tweebaans fietspad. Tijdens een eerdere vergadering deed wethouder Keijzer de toezegging deze wens te onderzoeken op haalbaarheid. Het voorstel om de Laan 1940-1945 groots op te knappen werd dinsdagavond door de gemeenteraad aangenomen.



De reconstructie van deze hoofdweg tussen Maassluis en Maasland houdt onder meer in, dat de kruisingen met de Vermeerlaan en de P.C. Hooftlaan rotondes worden. De huidige kruising met de Zuiddijk blijft, omdat hier niet genoeg ruimte is om een rotonde te realiseren. Over de gehele laan vanaf de Vermeerlaan komt waar mogelijk in beide richtingen één rijstrook, waar nu nog veelal twee banen liggen. Het college benadrukt dat er wel rekening is gehouden met toename van het verkeer in verband met toekomstige woonwijken.



Het plan bestaat eigenlijk uit twee delen. Het eerste is de noodzakelijke reconstructie van de weg tot aan de Zuiddijk. Daarnaast zijn er de zogeheten 'plus'-opties, waarbij tot en met de Industrieweg veranderingen worden aangebracht en ook de directe omgeving wordt aangepakt, zoals het groen. Voor de 'plus'-opties moet echter nog budget worden gezocht.



De planning is om in de tweede helft van komend jaar te beginnen met de uitvoering. Omdat Laan 1940-1945 op het gedeelte tussen de Zuiddijk en het Havenplein het minst slecht is, wordt hier tot 2017 gewacht met de reconstructie.