Archief

Mogelijk openingsschema Hoornse brug

Als de Hooipolderweg in Den Hoorn is aangelegd en in gebruik wordt genomen, komt er mogelijk een openingsschema voor de brug richting de Reinier de Graafweg in Delft. Dat heeft wethouder Van Staalduinen geopperd in een commissievergadering van de gemeenteraad.

De nieuwe weg is een directe verbinding vanaf de Woudse knoop bij de A4 naar Delft. De Hooipolderweg ontlast de Woudseweg. Per dag worden zo'n 20.000 verkeersbewegingen verwacht. Met die drukte zouden er tijdens het openen van de brug files kunnen ontstaan bij de aan te leggen verkeerslichten bij de brug. De gemeente onderzoekt een oplossing, die mogelijk in een openingsschema is te vinden.

Een meerderheid van de gemeenteraad leek dinsdagavond het college te steunen in een keuze voor een variant van de Hooipolderweg met een 'knip' op de Rijksstraatweg. Het is daardoor vanuit Schipluiden niet meer mogelijk recht op het centrum in Den Hoorn af te rijden, maar de variant scoort het beste op de gestelde criteria en wordt ook ondersteund door omwonenden. Wel komt Van Staalduinen met aanvullende maatregelen tegen geluidsoverlast.

Één van de aandachtspunten is de bereikbaarheid van onder meer de paardenstallen van Chardon. Grote vrachtwagens kunnen vanaf de noordzijde zeer moeilijk zijn terrein oprijden. De gemeente is met de menner in gesprek over een oplossing. Die zou kunnen liggen in het maken van een poller in de knip, waardoor er in sommige gevallen toch voertuigen door kunnen.

Categorieen:
Algemeen