Zaalhandbal: Dalfsen net te sterk voor Quintus

In de dameseredivisie is Virto/Quintus tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen. Landskampioen en bekerwinnaar Sercodak/Dalfsen was in de Van der Voorthal te sterk voor de Heulse formatie. Na een boeiend kijkspel won Dalfsen met moeite van de gedeelde koploper. De bezoekers uit Salland wonnen uiteindelijk met 27-24.

Het leek er even op dat de wedstrijd na ruim 40 minuten spelen beslist was. Dalfsen had een gat geslagen van zeven doelpunten (22-15), maar rekende niet op een wederopstanding van Quintus. De thuisploeg rechtte haar rug en knokte zich terug in de wedstrijd en bracht de achterstand terug tot twee doelpunten. Met nog 10 minuten te spelen in Kwintsheul was de stand 21-23. In een fase dat Quintus enkele tijdstraffen kreeg, sloeg Dalfsen toe en besliste het alsnog de wedstrijd.

In de eredivisie gaan Schuler Afbouwgroep/DOS, Sercodak/Dalfsen, Succes Schoonmaak/VOC en Virto/Quintus aan de leiding met acht punten. Dalfsen heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan de opponenten.