Veldkorfbal: Valto wint derby van CKC Maassluis

Eerste klasse F

Valto heeft in de streekderby tegen CKC Maassluis goede zaken gedaan. De Lierse ploeg won op het Wipperspark in Maassluis met 16-14. De thuisploeg stond bij rust nog wel voor met 8-7. Valto blijft aansluiting houden met de middenmoot. CKC Maassluis staat gedeeld zevende en heeft vier punten achterstand op Valto en twee andere ploegen. CKC Maassluis moet nog een duel inhalen tegen Swift uit Middelburg. Bij de thuisploeg was Henne Bloem vier keer succesvol. Bij Valto scoorde Niels Koole de meeste treffers, namelijk 5.

Tweede klasse I

DES keerde voor de tweede keer binnen vijf dagen met een overwinning uit het Westland terug naar Delft. De koploper versloeg afgelopen dinsdag ONDO en deze zaterdag was DES te sterk voor Dijkvogels. In Maasdijk won de Delftse ploeg met 22-19. Dijkvogels staat gedeeld zesde heeft vier punten.

ONDO verloor binnen vijf dagen ook de tweede thuiswedstrijd. Na het verlies van de topper van DES bleek ook GKV uit Den Haag te sterk voor de 's-Gravenzandse formatie. Op het Julianasportpark eindigde het duel in een 14-11 nederlaag voor ONDO.

ODO deed slechte zaken in het duel tegen Merwede. De Maaslandse ploegs peelde een sublieme eerste helft gevolgd door een slechte tweede helft. ODO leidde op sportpark Thorbeckelaan met 7-3. Na de pauze wist Merwede in een knotsgekke tweede helft de winst naar zich toe te trekken: 13-12. ODO staat samen met Dijkvogels gedeeld zesde. Beide ploegen sluiten de middenmoot.