Handbal: dames Quintus en Westlandia winnen makkelijk

Virto/Quintus behaalde een nuttige zege op Fiqas/Aalsmeer. In de Van der Voorthal had Quintus een vrij makkelijke avond. Bij rust leidde de Heulse ploeg met 18-11. Na de pauze stond de defensie van Quintus zeer goed en aanvallend kon de thuisploeg zich uitleven. Quintus won uiteindelijk met 34-17. Quintus gaat samen met DOS aan de leiding in de eredivisie. Beide ploegen hebben acht punten uit vijf wedstrijden.

Beide regioploegen behaalden een gemakkelijke overwinning. WPK/Westlandia ging op bezoek bij de reserves van Westfriesland/SEW en bleef voor de vierde keer op rij ongeslagen. Na een sublieme eerste helft leidde Westlandia met 16-4. Na de pauze was SEW zeer fel en kwam het langzaam terug in de wedstrijd. De Naaldwijkse ploeg herpakte zich tijdig en wist het met een 24-17 zege uit Noord-Holland te vertrekken. Kim van Vliet keepte een sterke wedstrijd. Patty Kouwenhoven was goed voor vijf treffers.

De reserves van Quintus behalden de vierde overwinning op rij. In sporthal Sprengendal in Haarle deelde de Heulse ploeg van de eerste minuut de lakens uit tegen Nieuw Heeten. De bezoekers sloten de eerste helft af met een 17-9 voorsprong. Uiteindelijk won Quintus met 30-18. Aan Heulse zijde keepte Esther de Vos een verdienstelijke wedstrijd. Keepster en A-junior Kim Hersbach stopte vier strafworpen.

Quintus had een off-day in de thuiswedstrijd tegen Eurotech/BEVO. De Heulse ploeg kon in de eerste helft nog aanhaken bij de bezoekers uit Panningen, maar in de tweede helft ging het faliekant mis. In de Van der Voorthal leidde BEVO met 13-11 na de eerste 30 minuten. Na de pauze was het BEVO dat de klok sloeg. De Heulse ploeg wist in 30 minuten handbal slechts vijf keer tot scoren te komen. BEVO won terecht met 24-16.Na vier speelronden heeft Quintus twee punten uit vier duels en staat gedeeld achtste met promovendus Tachos.

DIOS heeft de uitwedstrijd tegen Alphadeur/Houten niet in winst weten om te zetten. In sporthal De Slinger leidde DISO halverwege met 16-12. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en voerde de thuisploeg de boventoon en sleepte in de slotfase een overwinning uit het vuur: 29-27. DIOS handhaaft zich in de middenmoot. Frank Snelder scoorde zes keer. Steve Pottuijt was vijf keer trefzeker.