Archief

Wim Boekestein: Ik heb dit niet zien aankomen

Waarnemend voorzitter Wim Boekestein van voetbalvereniging Naaldwijk is zeer teleurgesteld over het afbreken van de fusiegesprekken door 'overbuurman' Westlandia. "Ik heb dit niet zien aankomen. Wij waren al een heel eind op streek", verklaarde hij vrijdagochtend in een interview met WOS Radio.

Donderdagavond zat het bestuur van Naaldwijk bijeen om zich voor te bereiden op een vervolggesprek met Westlandia komende dinsdag. Boekestein: "Halverwege de avond belde de voorzitter van Westlandia op. Of hij even langs mocht komen met een paar andere bestuursleden. En toen kwam hij als donderslag bij heldere hemel met het bericht, dat Westlandia de stekker uit het fusieproces trekt. Ze vonden de velden te ver uit elkaar liggen."

Direct na het vertrek van de Westlandianen werd het bericht in de kantine van Naaldwijk bekendgemaakt. Daar ontstond volgens Boekestein meteen een sfeer van 'dan maar niet' en 'de schouders eronder'.

"Vannacht ben ik overstroomd met mailberichten en sms-jes met steunbetuigingen, zelfs financiƫle steunbetuigingen. Ik weet niet wat er allemaal aan beweging op gang is gekomen", aldus Boekestein. Ook andere voetbalverenigingen uit het Westland hebben volgens hem steun toegezegd.