Archief

De Fockert stand-by voor Oranje O19

Doelman Maarten de Fockert behoort vooralsnog niet tot de definitieve selectie van Oranje onder 19 jaar, dat volgende week twee oefenwedstrijden speelt tegen de leeftijdsgenoten van het Turkse elftal. De oud-keeper van MVV'27 is door bondscoach Wim van Zwam wel op de stand-bylijst gezet en kan zodoende worden opgeroepen, wanneer een van de doelmannen, Havekotte of Sietsma, geblesseerd afhaakt.



Een dergelijk situatie deed zich begin september voor, toen De Fockert zijn eerste speelminuten in het shirt van Oranje mocht maken door afwezigheid van FC Utrecht-doelman Mike Havekotte. ''Bij 'onder 18' viel ik steeds op het laatste moment af. Ik was vooral opgelucht dat ik nu wel een keer een kans kreeg'', aldus de 18-jarige Maaslander tegenover zijn oude club. Op de desbetreffende wedstrijd tegen Italië (1-1) kijkt hij tevreden terug: ''Ik heb het voetballend, onder druk, naar mijn weten goed gedaan''.



De Fockert begon zijn carrière als pupil bij MVV'27. Momenteel staat hij als eerste doelman onder de lat bij Feyenoord A1. Voor MVV'27 betekende het debuut van De Fockert in Oranje de eerste keer in haar historie dat de club een oud-speler levert aan een bondselftal.

Categorieen:
Maasland Algemeen