Archief

College Westland klaar voor Europese aanbesteding

De gemeente Westland is klaar voor een Europese aanbesteding van de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt door burgemeester Van der Tak.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om uit de reserve een krediet van 20,7 mln euro beschikbaar te stellen voor huisvesting op basis van een zogeheten DBFMO-constructie. Dit houdt in, dat een bouwconsortium zorg draagt voor ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en bedrijfsvoering.

De jaarlijkse exploitatielast is becijferd op iets minder dan 3,5 mln euro. Dit bedrag ligt twee ton beneden de limiet die door de raad is vastgesteld.

Verder stelt het college, dat nieuwe huisvesting aanzienlijk goedkoper is dan bij handhaving van de huidige vier gemeentekantoren na renovatie. In afwachting van besluitvorming is er jarenlang geen structureel onderhoud uitgevoerd aan die panden in 's-Gravenzande, Monster, Naaldwijk en Wateringen. Opknappen van die kantoren zou resulteren in een jaarlast van 4,4 mln euro.

Bij de Europese aanbesteding worden, zoals de gemeenteraad heeft gevraagd, zoveel mogelijk criteria opgenomen die kansen bieden voor inschakeling van Westlandse ondernemers en lokale werknemers.

Het nieuwe gemeentehuis in Naaldwijk, dat bestaat uit een pand aan de Verdilaan en een pand aan Tiendweg, moet eind 2016 klaar zijn. Het voorstel voor de Europese aanbesteding staat op maandag 14 oktober op de agenda van de commissie Bestuur van de gemeenteraad.