Archief

Prinses komt Maassluis' eigen luchtmeetnetwerk openen

Prinses Laurentien komt binnenkort naar Maassluis om een tweede luchtmeetstation, ofwel e-nose in gebruik te nemen. Met de installatie van het tweede station, de eerste staat aan de Kwartellaan, geeft Maassluis het startsein om uiteindelijk een uitgebreid luchtmeetnetwerk langs de Nieuwe Waterweg te realiseren, dat aangesloten wordt bij de Milieudienst DCMR.

"We hebben veel klachten gehad over bijvoorbeeld Abengoa en Vopak. We willen hiermee een verantwoord netwerk maken, zodat we de stoffen die vrijkomen objectief kunnen beoordelen. Hoe meer meetpunten we hebben, hoe makkelijker het is om de oorzaak te achterhalen", aldus wethouder Eitjes van Maassluis.

Prinses Laurentien komt het tweede meetstation in gebruik nemen in haar hoedanigheid als adviseur van het Havenbedrijf Rotterdam. De e-nose zal ter hoogte van het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade worden geplaatst.

Uiteindelijk moeten er stuk of zeven e-noses langs de Nieuwe Waterweg komen. Vijf hiervan zullen aangekocht worden door de gemeente Maassluis; twee stations krijgt de stad van het tank- en overslagbedrijf Vopak.

Categorieen:
Maassluis Algemeen