Archief

Megasuper bij De Tuinen in aantocht

De vestiging van een grote supermarkt aan de westkant van winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk komt nu echt dichterbij. De super is onderdeel van het nieuwbouwproject 'De Rentmeester' op het terrein aan het Patijnenburg, tussen De Tuinen en het appartementencomplex De Secretaris. Het is dinsdagavond gepresenteerd aan de Westlandse gemeenteraad.

"Samen met de gemeente is gekeken naar een haalbaar en passend plan", aldus ontwikkelaar Koornneef Retailgroep. Op de begane grond komt een grote supermarkt. Op een deel van de eerste verdieping en op de tweede verdieping wordt parkeerruimte gerealiseerd. Daarboven zullen naar verwachting circa veertig woningen komen.

De bestaande parkeerkelder van De Secretaris wordt onder een deel van de nieuwbouw uitgebreid en is bestemd voor het parkeren van de bewoners. Tussen de entree van de nieuwe supermarkt en de entree van winkelcentrum De Tuinen komt een voetgangerszone.

Om dit project mogelijk te maken, zijn er ook aanpassingen in de omgeving nodig. De parkeergarage behorend bij de supermarkt zal worden ontsloten vanuit de Simon van Slingelandstraat en voor een goede verkeersafwikkeling op de Secretaris Verhoeffweg zullen keerlussen worden aangelegd.

In de komende maanden wordt het voorlopig ontwerp verder uitgewerkt tot definitief bouwplan. Begin 2014 kan dan een omgevingsvergunning worden aangevraagd.