Archief

Maassluis: vaste schenktijden bij sportclubs

Maassluis wil vaste schenktijden invoeren voor sportclubs. Hiermee wordt één lijn getrokken, waardoor het makkelijker is om toezicht te houden. Met de huidige regeling mogen clubs vanaf twee uur voor de eerste wedstrijd tot twee uur na de laatste zwak-alcoholische dranken schenken, maar dit is volgens burgemeester Karssen een ruim begrip en moeilijk te handhaven.

"Vanuit de horeca werd altijd al geklaagd, dat de schenktijden uit de hand lopen. En sportverenigingen vonden de regeling te ingewikkeld", aldus Karssen. Volgens de burgemeester is de horeca dan ook blij met het voorstel en de Sportraad heeft ook positief gereageerd op het voornemen. "Het is een strenger beleid, maar voor sportverenigingen is het acceptabel", aldus Karssen.

Volgens het voorstel worden de vaste schenktijden: van maandag tot en met donderdag van 17.00 tot 23.00 uur en van vrijdag tot en met zondag is dit van 12.00 uur tot middernacht. De verenigingen krijgen de mogelijkheid drie keer per jaar een uitzondering aan te vragen, bijvoorbeeld om sterke drank te schenken of voor bijeenkomsten zoals een bruiloft.



Het voorstel ligt nu ter inzage en zal binnenkort in de gemeenteraad worden behandeld. Voor 1 januari moet het nieuwe beleid rond zijn.

Categorieen:
Maassluis Algemeen