Archief

Woningcorporaties strenger bij lakse woningzoekenden

Woningcorporaties in het Rijnmondgebied, waaronder die in Maassluis, gaan strenger optreden tegen woningzoekenden die niet komen opdagen bij bijvoorbeeld een intakegesprek of bezichtiging. In het uiterste geval kan dit er toe leiden, dat de woningzoekende drie maanden niet meer mag reageren op huurwoningen.

Woningzoekenden die binnen twaalf maanden meerdere malen zonder bericht wegblijven van een afspraak, krijgen sancties opgelegd. Een woningzoekende die drie keer een afspraak mist, mag niet meer reageren op advertenties, tot hij contact heeft opgenomen met de corporatie. Vanaf 1 januari a.s. geldt, dat bij de vierde keer wegblijven zonder afbellen de woningzoekende drie maanden niet meer mag reageren op huurwoningen.



Deze nieuwe regels zijn gemaakt door de Maaskoepel. Dit is de overkoepelende organisatie van woningcorporaties in de regio Rotterdam-Rijnmond. Hierbij gaat het onder meer om de corporaties Maasdelta en Vestia. Volgens Maaskoepel komen zeven op de tien woningzoekenden in de stadsregio Rotterdam niet opdagen op een afspraak. Dit kost de woningcorporaties tijd en geld.

Categorieen:
Maassluis Algemeen