Archief

Vrijstelling sollicitatieplicht in Westland lager dan landelijk

Van de mensen in de gemeente Westland die een uitkering hebben op grond van de Wet Werk en Bijstand (WWB) hebben er momenteel 227 vrijstelling van de sollicitatieplicht. Dat is 19,5 procent van het totaal aantal bijstandsgerechtigden in de gemeente en ligt daarmee onder het landelijke gemiddelde van 25 procent.

Dit zei wethouder De Goeij maandag in antwoord op vragen van de raadsfractie van LPF Westland. Deze tijdelijke ontheffing wordt uitsluitend verleend op grond van een medisch dossier, aldus de wethouder. Bij de huidige ontheffingen gaat het om drie personen onder de 27 jaar, 51 personen in de leeftijdscategorie 27 tot 45 jaar en het grootste deel, 173, is ouder dan 45 jaar.

Hoewel er nu aanzienlijk meer bijstandsgerechtigden zijn dan twee jaar geleden, is het aantal ontheffingen van totaal 227 aanzienlijk lager dan in 2011, want toen waren het er 367.

De Goeij verklaarde verder, dat er wel degelijk toezicht op de sollicitatieplicht wordt uitgeoefend, met name onder de uitkeringsgerechtigden die kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. In het lopende jaar zijn inmiddels circa 60 sancties opgelegd aan Westlandse bijstandsgerechtigden die de sollicitatieplicht niet serieus nemen.

Categorieen:
Westland Algemeen