Archief

Onderzoek extra ambulance voor Maassluis

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om een extra ambulance aan te schaffen om Maassluis te ondersteunen. Hiermee moeten de te lange aanrijdtijden aangepakt worden. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam opperde dit onderzoek tijdens een vergadering van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond.

Aboutaleb kwam met het voorstel, nadat burgemeester Karssen van Maassluis had laten weten de lange aanrijdtijden meer dan beu te zijn. Of een extra ambulance een standplaats krijgt in Maassluis of dat deze van buiten de stadsgrenzen ondersteuning zal bieden, is onderdeel van het onderzoek.

Een jaar geleden zijn er afspraken gemaakt met de Veiligheidsregio om de aanrijdtijden aan te pakken. Deze worden worden echter niet nagekomen: buurgemeenten blijken Maassluis niet of nauwelijks uit te brand te willen helpen, ambulances blijven te lang hangen in Rotterdam en de beloofde 'rapid responder' is in totaal maar één keer in een jaar ingezet in Maassluis. Rein van Duijvenbode, directeur van de Veiligheidsregio heeft maandag aan burgemeester Karssen toegezegd, dat dit verbeterd zal worden.

Maassluis is al langer het ondergeschoven kindje als het gaat om de aanrijdtijden van ambulances. In het tweede kwartaal van dit jaar deden de ambulances in Maassluis er in 21,3 procent van de gevallen langer dan een kwartier over om bij een ongeval te komen. Regionaal ligt dit cijfer op 8,2 procent.

Categorieen:
Maassluis Algemeen