Archief

Gemeente ziet geen rol in wifi

Burgemeester en wethouders van Westland vinden het geen gemeentelijke taak om vrij internet/wifi aan te bieden in en rondom de dorpskernen. "Dit zou ook een marktverstorende werking hebben. Als de gemeente al wifi zou aanbieden, zou dit tegen marktconforme tarieven moeten gebeuren", stelt het college in antwoord op schriftelijke vragen van de raadsfractie Westland Verstandig-Leo2.0.

Er is door Westland navraag gedaan bij andere gemeenten. Hieruit blijkt dat vaker marktpartijen bij gemeenten aankloppen voor het realiseren van een 'gratis' wifi-netwerk. Het gaat daarbij in de regel om drukke publiekslocaties zoals een (winkel)centrum. Hierbij wordt meestal aan de gemeente het verzoek gedaan om gebruik te mogen maken van het gemeentelijk netwerk (voor internettoegang) en het gemeentelijk vastgoed (voor ophangen antennes).

Dit is volgens het college onwenselijk, omdat het een precedentwerking schept richting andere aanbieders die dan ook gebruik willen maken van de gemeentelijke voorzieningen.

Categorieen:
Westland Algemeen