Archief

College Maassluis stemt in met Sportnota

Het college van Maassluis heeft ingestemd met het Uitvoeringsplan van de Sportnota 2013. In juni was het concept al vastgesteld. In de Sportnota staan prioriteiten die tot 2017 op het gebied van sportstimuleringsbeleid en sportaccommodatiebeleid.



Voor de sportstimulering ligt de nadruk bij het subsidiebeleid, de verenigingsondersteuning en sportprojecten/-evenementen. Er wordt ingezet op het beter toegankelijk maken van het sportaanbod, activiteiten voor doelgroepen en versterken van de sportorganisaties.



Daarnaast geldt voor de sportaccommodaties dat er bijvoorbeeld kunstgras bij MSV '71 wordt gerealiseerd, de gymzaal aan de Haydnlaan wordt vergroot, er twee sportzalen worden gebouwd en er uitbreiding komt van de subsidieregeling voor verenigingsaccommodaties.



Wethouder Gerard van der Wees benadrukt dat hij blij is met het Uitvoeringsplan. "We kunnen nu daadwerkelijk investeren in de sport en de binnen- en buitensportaccommodaties. Bijkomend pluspunt is dat de financiƫle consequenties passen binnen de conceptbegroting 2014, die in november aan de gemeenteraad ter vaststelling wordt aangeboden", aldus de wethouder.

Tot en met 9 oktober 2013 kunnen alle betrokkenen hun reactie geven op het Uitvoeringsplan, voordat deze naar de gemeenteraad wordt gestuurd. De gehele Sportnota is te vinden via www.maassluis.nl > Sport en Vrije tijd > Beleid.

Categorieen:
Maassluis Algemeen