Archief

Westlanders aan de slag bij FC Barcelona

Het legendarische stadion Camp Nou van FC Barcelona wordt binnenkort door een Westlands bedrijf voorzien van veldverwarming. VB Group, voorheen Verbakel-Bomkas Kassenbouw, neemt het project op zich. Het bedrijf legde ook al veldverwarming aan bij Ajax, Feyenoord, Herenveen en PSV. De werkzaamheden bij ADO zijn onlangs afgerond.

Clubs in de Eredivisie zijn vanwege kans op vorst verplicht veldverwarming aan te leggen. De installatie, geïnspireerd op die die wordt aangelegd onder aspergevelden, komt daarbij goed van pas. Hoewel de temperatuur in Barcelona meestal in de dubbele cijfers blijft, hebben ook de Catalanen voordeel van zo'n installatie: de warmte doet het gras beter groeien en zorgt voor een dichte mat.

Verbakel-Bomkas legde in 1995 een eerste installatie aan. Inmiddels staat de teller op veertien. Met de realisatie daarvan werden ze een handje geholpen door de toenmalige televisiezender Sport 7. Die vond het niet acceptabel dat het hele schema van de Eredivisie in een vorstperiode compleet spaak liep.

De installatie bij FC Barcelona wordt aangelegd na de oefenwedstrijd tegen het Valenciaanse Levante op 18 augustus. Het is daarna aan VB Group om snel te handelen, want op 28 augustus start de competitie weer en wordt Atlético Madrid ontvangen op Camp Nou. Topspits Lionel Messi voetbalt dus over een maand op een veld met Westlandse verwarming.

Categorieen:
Westland Algemeen