Archief

Tuinarbeiders vallen inspecteur Sociale Zaken aan

Een inspecteur van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is zaterdagochtend aangevallen tijdens een inspectie in het Westland. De inspecteur is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Hij maakt het naar omstandigheden goed, zo heeft het ministerie dinsdagmiddag bekendgemaakt.

De inspectiedienst voerde een controle uit met het UWV en de Belastingdienst op een bloemenveld. Werknemers werden om hun identiteit gevraagd. Eén van de werknemers wilde niet, dat zijn gegevens door een inspecteur werden genoteerd en ging de man te lijf. Een andere inspecteur kwam tussenbeide. Ook hij werd aangevallen door een werknemer en naar de grond gebracht.

Een derde werknemer schopte vervolgens in op de inspecteur. Toen collega-inspecteurs de man ontzetten, werden zij belaagd door de twee broers van de geweldpleger. De betrokken inspecteur en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben tegen de verdachten aangifte gedaan.

De politie heeft de vechtersbazen bij het bloemenveld opgepakt en overgebracht naar het politiebureau in Naaldwijk. De verdachten zijn inmiddels weer vrij en worden in september op een zitting van het Openbaar Ministerie verwacht.