Archief

Westlandse schoolkinderen aan de samba

In Westland gaat komend schooljaar voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar het sambaproject Beatlife! van start. Het gaat om een workshop van percussiegroep Kabaal! uit 's-Gravenzande. De deelnemers zullen uiteindelijk optreden voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Het project geeft kinderen de gelegenheid om laagdrempelig in contact te komen met muziek. Het Oranje Fonds, waarvan de koning en koningin beschermpaar van zijn, ondersteunt het project met 39.000 euro. Ook Loswal de Bonnen en Fonds Westland hebben een bijdrage toegekend.

Beatlife! wordt ondersteund door Cultuurweb Westland en werkt samen met Muziekschool Westland. Het project maakt onderdeel uit van het landelijke programma 'kinderen maken muziek', een samenwerkingsverband tussen Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Binnen de gemeente Westland worden in vier kernen een sambagroep met elk twintig kinderen opgericht. Uiteindelijk worden de groepen samengevoegd tot een grote band, die het optreden gaat verzorgen voor het koninklijk paar.