Archief

Vorstelijke overwinning Ricardo van der Ende

De Westlandse autocoureur Ricardo van der Ende en zijn teamgenoot prins Bernhard van Oranje hebben op het circuit in het Belgische Spa zaterdag het hoofdnummer, de race over een uur, gewonnen. Deze wedstrijd was de gecombineerde race van het Dutch GT Championship en de European GT4 Trophy.

Van Oranje kon zijn derde startpositie in hun Ekris BMW M3 tot en met de pitstop verdedigen. Na ongeveer een half uur was hij de eerste die de pitstraat inreed voor de wissel met Ricardo van der Ende. De tactiek van deze vroege wissel pakte goed uit, want Van der Ende kon geleidelijk aan opstomen naar de kop van de wedstrijd.

Het bleef tot het laatst spannend en de voorsprong op de nummer 2, Adam Christodoulou, was bij de finish amper een halve seconde. "Dit was voor mij al weer lang geleden, dus het voelt extra goed", aldus een opgetogen Van der Ende na de overwinning.

Zondagmiddag, tijdens de GT4-race voor pro's, brak de bandenkeuze Naaldwijker Van der Ende op. Het circuit lag er aanvankelijk nog natgeregend bij, maar tijdens de race droogde het asfalt snel op. Van der Ende reed eerst lekker op kop met zijn regenbanden, maar van lieverlee werd hij door zijn concurrenten die voor de zogeheten slicks hadden gekozen, vrij eenvoudig ingehaald. De regerend kampioen in de GT4-klasse kwam uiteindelijk als zevende over de finish.

Categorieen:
Westland Algemeen