Archief

LPF breekt nu lans voor Volkskas

De raadsfractie LPF-Westland vindt, dat het initiatief van de Volkskas in De Lier brede ondersteuning moet krijgen, gezien de uitstraling die dit initiatief inmiddels al verkregen heeft. Daarmee legt de fractie nu het accent op de andere kant van deze medaille, want eerder deze week werd er in schriftelijke vragen op gewezen, dat het gebruik van de locatie (Woudtzicht 21) in strijd is met het bestemmingsplan.

"Als uit de beantwoording op onze vragen blijkt, dat uit planologische overwegingen de Volkskas niet gevestigd kan zijn op de huidige locatie, zal de raad in samenspraak met het college zich tot het uiterste moeten inspannen dit initiatief en mogelijke soortgelijke initiatieven een geschikte plek te geven binnen Westland", aldus de LPF vrijdagavond.

De fractie stelt, dat de initiatiefnemers ondersteund moeten worden om een locatie te betrekken, waar de Volkskas nog breder kan worden uitgediept. Volgens de LPF is inmiddels duidelijk, dat ook vanuit de handel en vanuit het buitenland gekeken wordt naar dit initiatief. "Wij durven daarbij de stelling aan, dat het initiatief van de Volkskas een betere bijdrage levert aan 'Westland Promotie' dan de nu veel te dure oplossing van 'Westland Marketing', die tot nu toe, ondanks al het gemeenschapsgeld, nauwelijks resultaat heeft geboekt", aldus de LPF.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen