Archief

Kort geding over gemeentehuisplan

Bij de Haagse rechtbank dient op 25 september a.s. een kort geding van Hudson Ventures BV tegen de gemeente Westland. Hiermee reageert die onderneming op de Europese publicatie van de voorgenomen gunning van de realisatie van twee gemeentekantoren aan de Westlandse Ondernemers Combinatie (WOC).

Mr. Frederik van Nouhuys (Straatman Koster Advocaten) had eind mei al met een kort geding gedreigd namens bouwconcern Boele & Van Eesteren, indien de gemeente Westland haar voornemen zou doorzetten. Het WOC-plan werd destijds bestempeld als een "verkeerde en vooral kunstig geconstrueerde uitleg van de toepasselijke aanbestedingsregels". Hudson Ventures, een andere cliƫnt van Van Nouhuys, heeft nu feitelijk de zaak aangespannen.

Volgens genoemd plan worden door de gemeente de gronden aan de WOC verkocht. Vervolgens realiseert WOC op die locaties het gesplitste nieuwe gemeentehuis. Als de twee gebouwen na voltooiing voldoen aan de eisen die de gemeente heeft gesteld, krijgt de gemeente de gebouwen geleverd tegen betaling van de koopprijs. Deze prijs wordt gebaseerd op een taxatie van een onafhankelijke deskundige, evenals overigens de koopprijs die het consortium aan de gemeente voor de gronden moet betalen.

Indien derden bezwaren hebben tegen deze voorgenomen overeenkomst, dienen zij een kort geding aan te spannen tegen de gemeente Westland. Dat kan tot uiterlijk 1 augustus worden gedaan.

Categorieen:
Westland Algemeen