Archief

Politie zoekt vermiste broertjes

De 12-jarige Weslen en de 8-jarige Kayo zijn afgelopen zondag door hun moeder meegenomen uit een opvanghuis in Hoek van Holland. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Één van de twee jongens heeft een nierziekte en het is niet bekend of hij zijn medicijnen bij zich heeft. Krijgt hij die niet toegediend, dan kan dat levensbedreigend zijn.

De kans bestaat dat de 29-jarige moeder de jongens mee wil nemen naar Brazilië, het land waar de jongens geboren zijn. Vermoedelijk reizen de vader van het jongste kind, een 45-jarige Surinaamse man, en een neef (16) en nicht (18) mee. Het kan zijn dat de groep vanuit andere landen probeert te vluchten. Hij staat internationaal gesignaleerd.

De politie zond eerder deze week een Burgernetbericht uit en hoorde zoveel mogelijk getuigen, familie en bekenden, maar kwam pas vrijdag met een persbericht naar buiten. De politie wil graag weten of er mensen zijn die het gezelschap hebben gezien. Mogelijk zijn de kinderen opgehaald in een blauwe Renault Laguna met het kenteken 25-LH-RP. Weslen is ongeveer 1.60 meter groot en Kayo is ongeveer 1.40 meter.