Archief

Maassluis: 'Bedenkingen bij A20 windmolens'

Het college van B en W van Maassluis heeft zijn bedenkingen bij het mogelijk realiseren van windmolens langs de A20 tussen de Westgaag en de Coldenhovelaan. Zo schrijft het in antwoorden op vragen van de CDA-fractie. Het college deelt dan ook de mening van gemeente Westland die geen nieuwe windmolens wil en die van Midden-Delfland, die heeft besloten de realisatie van windmolens op die locatie in ruimtelijk opzicht niet mogelijk te maken.

De provincie Zuid-Holland wil op deze locatie negen megawatt aan windenergie realiseren. Afhankelijk van de opbrengst per molen, gaat men uit van drie molens. De locatie voor de windmolens bevindt zich niet op Maassluis grondgebied, maar ligt wel op een dusdanige afstand van het nog te realiseren woonproject Dijkpolder, dat het volgens het college invloed zal hebben op de sfeer van dit gebied.

??Het college zegt dan ook dat Lely, de ontwikkelaar van Dijkpolder, zich zorgen maakt. "Er wordt een specifiek, hoogwaardig en bijzonder woonmilieu gerealiseerd in de Dijkpolder. Op korte afstand hiervandaan windmolens realiseren wordt niet ervaren als een passende ontwikkeling", staat te lezen in de antwoorden van B en W.



De provincie heeft wél de mening van Westland en Midden-Delfland gevraagd, maar geen brief gestuurd naar Maassluis om de locatie buiten de gemeentegrenzen ligt. Gelet op de heldere standpunten van de buurgemeenten vindt het college het ook niet nodig om zijn mening officieel aan de provincie kenbaar te maken. Het college zegt de zaak op de voet te blijven volgen.