Archief

'Ophangconstructies direct geïnspecteerd'

De gemeente Westland heeft, nadat er in november 2011 in een Tilburgs zwembad een baby dodelijk was getroffen door een vallende geluidsbox, direct controles laten uitvoeren door zwembadexploitanten. Dat zegt het college van B en W in antwoord op recente vragen van de raadsfractie GemeenteBelang Westland (GBW).

GBW vroeg zich af, wat de gemeente doet om dit soort incidenten in Westland te voorkomen. In augustus en in december vorig jaar heeft het team Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente zelf inspecties uitgevoerd. Er zijn daarbij geen onveilige situaties aangetroffen.

De fractie van GBW maakte zich vooral zorgen over het feit dat er nog steeds roestvrij stalen ophangconstructies worden gebruikt. Chloordampen tasten die aan. Minister Blok van Wonen en Rijksdienst vindt, dat de verbeterde aanpak van risico's met de ophangconstructies te lang op zich wachten.

De gemeente kwam er in juli vorig jaar slecht van af in een rapport van toenmalig minister Spies van Binnenlandse Zaken. Daaruit bleek, dat Westland twee jaar geen toezicht had uitgeoefend op het de constructieve veiligheid van de verbindingen en ophangconstructies in De Boetzelaer in Monster. Het zwembad reageerde, dat ze voldoet aan alle veiligheidseisen en daarom ook het Keurmerk Veilig en Schoon mag voeren.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen