Archief

'Gezocht. Grafrover van Maassluis'

Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd is één en hetzelfde graf in Maassluis beroofd. Daders hebben glaselementen van het graf weggehaald. De familie is het zat en heeft een affiche verspreid waarop ze 100 euro uitlooft voor gouden tip die leidt naar de dader.

Het graf op de Algemene begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat werd in de zomer van vorig jaar voor het eerst ontdaan van de glazen stenen. Begin dit jaar besloot de familie om nieuwe elementen neer te leggen en deze vast te lijmen. Dit hield de dader echter niet tegen. Op 17 juli zijn ze met grof geweld losgehaald en weer gestolen. De familie heeft beide keren aangifte gedaan.



De gemeente Maassluis laat weten de diefstal diep triest te vinden. Volgens de gemeente komt diefstal op de Algemene begraafplaats niet structureel voor. In de afgelopen anderhalf tot twee jaar hebben zich twee soortgelijke incidenten voorgedaan.



Desondanks neemt de gemeente extra maatregelen. Met het Team Handhaving en Toezicht zijn afspraken gemaakt om op en rond de begraafplaats extra te controleren. Daarnaast zijn er in het verleden afspraken gemaakt met de beheerder van de begraafplaats, over bijvoorbeeld het snoeien van struiken voor een beter zicht op het terrein.

Categorieen:
Maassluis Algemeen