Archief

Faunabescherming in hoger beroep om Hoekse huiskraai

De Faunabescherming heeft hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Haagse rechtbank, dat de provincie Zuid-Holland de uitheemse Hoekse huiskraai mag vernietigen. Ook heef de organisatie gevraagd om eerst de gewraakte uitspraak te schorsen, zodat er voldoende tijd is om het hoger beroep te behandelen.

De Haagse rechtbank baseerde zijn vonnis voornamelijk op een rapport van ornithologenvereniging Sovon over de vogels. De argumenten van de Faunabescherming, dat de vogels geen bedreiging vormen en geen schade aanrichten, dat ze zich al twintig jaar niet uitbreiden en dat ze zich zonder menselijke hulp zelfstandig hebben verspreid, vonden geen gehoor bij de Haagse rechtbank.



Sowieso kunnen de circa 25 Hoekse huiskraaien nog even rondvliegen, zeker tot het einde van het zomerseizoen. De uitvoerder die in opdracht van de provincie Zuid-Holland de kraaien moet uitroeien, vindt het nu niet het geschikte moment om tot actie over te gaan. Dit omdat met het mooie weer te veel mensen op en rond de boulevard in de Hoek lopen, waar de kraaien het meest rondvliegen.

Categorieen:
Algemeen