Archief

Onderzoek naar mogelijk jongerenfoyer Maassluis

Woningcorporatie Maasdelta onderzoekt de mogelijkheid om Het Klooster in Maassluis om te vormen tot jongerenfoyer. Dit moet een opvangplek worden voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar die bijvoorbeeld problemen thuis hebben en weer regelmaat in hun leven zoeken. Als voorbeeld kijkt Maasdelta naar de Jongeren Foyer Hellevoetsluis.

De jongeren krijgen voor een bepaalde periode in Het Klooster een stabiele omgeving, zodat ze zich kunnen richten op werk of school. "Hiermee willen we jongeren die dit nodig hebben, een zetje in de rug geven", zegt Frank van der Plas, vestigingsmanager van Maasdelta Maassluis. Van der Plas benadrukt dat zo'n eventuele jongerenfoyer zich niet zal richten op zware gevallen zoals drugs-, schuld- of psychische problemen.

Maasdelta is eigenaar van Het Klooster, maar het pand wordt gehuurd door STOED (Stichting Onder Eén Dak). Samen met de gemeente had de stichting hier een opvang voor dak- en thuislozen. Enige tijd geleden is echter besloten om dit af te bouwen. De plekken die hierdoor vrijkomen worden tijdelijk benut voor crisisopvang, bijvoorbeeld voor mensen met drugsproblemen.

Het onderzoek naar het opzetten van een jongerenfoyer zal een tot twee jaar duren en gebeurt in nauw overleg met de gemeente Maassluis. Ook STOED is hierbij betrokken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen