Archief

Maand lucht voor Hoeks Fort

De vrijwilligers die het museum in Fort aan den Hoek van Holland runnen, hoeven niet per 1 augustus hun domein te verlaten. De gemeente Rotterdam heeft de ontruimingseis opgeschort tot 1 september. Dit is de uitkomst van het dinsdagmiddag gehouden gesprek van wethouder Karakus met vertegenwoordigers van de vrijwilligers.

Deze uitkomst brengt geen wijziging in het plan van alle vijf fractievoorzitters van de Hoekse deelraad om komende vrijdag naar de Coolsingel gaan. Daar willen zij aan de gemeenteraad een pro forma cheque van 150.000 euro aanbieden. Dit geld heeft de deelraad onlangs gereserveerd voor het Fort. De fracties dat de museumfunctie van het Fort hoe dan ook behouden blijft.

De stichting van vrijwilligers moet het Fort verlaten, omdat het de nieuwe, zeer sterk verhoogde huur niet kan opbrengen. De gemeente Rotterdam heeft een nieuwe particuliere huurder gevonden. Die huurder en de stichting kunnen het tot dusver niet eens worden over de condities van eventueel samenwonen. Er is nu vijf weken tijd om alsnog een oplossing te bereiken.