Archief

Waterpop op de digitale toer

Bezoekers van Waterpop in Wateringen worden dit jaar getrakteerd op een digitaal snufje. Een van de kunstenaars die het festival terrein verfraaien, maakte een layar-app. Daarmee legt een smartphone een virtuele laag met kunst over het werkelijke festivalterrein.

Het is Angela van der Knaap die gebruik maakt van deze techniek, die augmented reality wordt genoemd. Door de lens van de smartphone kan rondgekeken worden in het Hofpark. De organisatie roept mensen op foto's van zichzelf en de kunstwerken te tonen en deze te delen op Facebook of Twitter (@Waterpop).

Waterpop had kunstenaars opgeroepen om het festivalterrein aan te kleden. Twee zijn er gekozen, die 750 euro kregen om hun plan uit te voeren. Naast Van der Knaap werd Michel van der Voort uitgekozen. Een van zijn kleurrijke tekeningen is langs het terrein te bewonderen aan het hek van het festival.

Waterpop is een gratis festival dat jaarlijks wordt gehouden in het Hofpark in Wateringen. Dit jaar wordt het op 10 augustus gehouden. Het festival trekt jaarlijks circa 25.000 bezoekers.

Categorieen:
Wateringen Algemeen