Archief

Hoekse politiek eensgezind naar Coolsingel

Alle Hoekse politieke partijen willen, dat het Fort mét museum behouden blijft voor Hoek van Holland. De partijen hebben samen een brandbrief gestuurd naar de Rotterdamse gemeenteraad waarin ze de raad om steun voor hun pleidooi vragen. Om de oproep kracht bij te zetten, zullen alle vijf fractievoorzitters komende vrijdag naar de Coolsingel gaan. Daar willen zij aan de gemeenteraad een pro forma cheque van 150.000 euro aanbieden. Dit geld heeft de deelraad onlangs gereserveerd voor het Fort.

De stichting van de groep vrijwilligers die het museum in het Fort verzorgt, heeft onlangs te horen gekregen dat ze het Fort op 1 augustus a.s. moet verlaten. De stichting kan de huurkosten, die van circa 2.500 euro naar 135.000 euro per jaar zijn verhoogd, niet opbrengen. De gemeente heeft inmiddels een nieuwe huurder gevonden, maar het is zeer onzeker of deze plaats voor een museum zal inruimen in het Fort.

In de brief vraagt de deelraad aan de gemeenteraad om de wethouder te verzoeken de ontruiming uit te stellen. Op die manier heeft de gemeenteraad voldoende tijd om een nieuw debat over het onderwerp te voeren. Ze noemen het Fort "van grote historische, maatschappelijke, culturele en toeristische waarde voor Hoek van Holland, Zuid-Holland en zelfs Nederland. Dat mag niet verdwijnen, stellen de fracties eensgezind.