Archief

Verkaart: redding kost dertig medewerkers

Het Wateringse installatiebedrijf Verkaart Groep gaat in afgeslankte vorm verder. Door een snelle en ingrijpende sanering zegt de onderneming in staat te zijn een doorstart te maken. Dit heeft wel aan dertig van de 135 medewerkers hun baan gekost. Behalve in hoofdzetel Wateringen heeft het bedrijf vestigingen in Barendrecht en Lelystad.

Verkaart, die door slechte marktomstandigheden in zwaar weer terecht was gekomen, laat weten dat alle afgesproken projecten voor opdrachtgevers gewoon doorgang kunnen vinden.

De onderneming ondervindt het zware weer in de bouwsector aan den lijve. Daarnaast is het bedrijf recentelijk geconfronteerd met diverse faillissementen van opdrachtgevers, waardoor de onderneming vele tonnen aan reeds gefactureerde omzet heeft verloren. "De afslanking van het bedrijf is dan ook een aanpassing aan de huidige marktomstandigheden", zo staat in een verklaring.

Hans Verkaart zegt hierover verder: "Het is natuurlijk verschrikkelijk, dat je tegen mensen moet zeggen dat er voor hen geen werk meer is. Maar aan de andere kant hebben we ervoor gezorgd dat de werkgelegenheid voor veel collega's behouden blijft."

Categorieen:
Wateringen Algemeen