Archief

Neonreclame niet volgens regels geplaatst

Autorijschool Don is buiten zijn boekje gegaan bij het plaatsen van de neonreclame op het bedrijfspand aan de Galgeweg in Naaldwijk. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B en W op vragen van de fractie van Westland Verstandig-Leo2.0. Bewoners die lichtoverlast ondervonden, hadden zich tot de politiek gewend.

Een woordvoerder van de gemeente zegt, dat Westland nu verplicht is om te kijken of de reclame-uiting gelegaliseerd kan worden. Daarbij moet er worden gekeken hoe de lichthinder voor bewoners van De Schout beperkt kan worden.

De gemeente heeft meerdere malen met Don contact opgenomen om de lichtoverlast te voorkomen. Eén van de genomen maatregelen is dat de verlichting al twee keer met 20 procent is verminderd, aldus het college.

Volgens Don is het niet zo, dat de neonletters te groot zouden zijn. "Die letters zelf zijn goed." Het vergunningsprobleem zit 'm in de achterwand, die 30 centimeter te hoog is. Over lichtintensiteit zou geen bepaling in de vergunning staan. Het bedrijf wil met de omwonenden overleggen om tot een acceptabele oplossing te komen.