Archief

B en W: Molenslag moet weg

Er is geen toekomst voor camping Molenslag op de huidige locatie in Monster. Dit schrijft het college van B en W vrijdag in een brief aan de gemeenteraad. Het is een reactie op de raadsfracties van GemeenteBelang, CDA, LPF, Westland Verstandig/LE0 2.0, CU/SGP en D66 die nog een laatste poging wilden doen om de camping te redden.

Het college zegt geen reden te zien om de besluitvorming over de camping, die ook door de gemeenteraad is gedaan, in heroverweging te nemen. De aanwijzing van de campinglocatie tot Natura 2000-gebied is onherroepelijk, ook de provincie wil daar niet van afwijken. Bovendien is er een overeenkomst om van het terrein een kalkarm grijs duin te maken.

De raad heeft dat in 2012 zelf besloten, aldus het college, verwijzend naar de beleidsvisie 'Beleef Westland'. B en W gaat niet mee in de redenering van de fracties, dat als bij de opstelling van Natura 2000 al rekening zou zijn gehouden met de verbreding van het strand en de Zandmotor de camping niet aan het natuurgebied zou zijn toegevoegd.

"Wij hebben met de betrokken partijen een zorgvuldig traject doorlopen en onderzocht of camping De Molenslag als tijdelijke camping kon worden doorontwikkeld tot een volwaardige camping. Helaas is dat niet het geval. Ik begrijp dat het besluit teleurstellend is voor de betrokkenen, maar het is belangrijk dat er duidelijkheid is", aldus wethouder Weverling.

Het college zegt bereid te zijn om met de exploitanten in gesprek te gaan, indien zij met initiatieven over alternatieven komen. Die moeten dan wel passen binnen de door de gemeenteraad vastgestelde beleidsvisie 'Beleef Westland'.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen