Archief

Gloednieuwe BMW's doelwit van dieven

Voor eigenaren van gloednieuwe BMW's is het uitkijken geblazen. Dieven in de regio hebben het namelijk voorzien op onderdelen van deze auto's, waaronder boordcomputers en airbags. Zo hebben dieven in de nacht van maandag op dinsdag in Maasland drie BMW's opengebroken en volledig gestript. Ook in Naaldwijk is deze week een BMW gestript.

Woensdagavond waren er om 20.00 uur kinderen op de Breeveld in Maasland aan het voetballen. De bal rolde in de bosjes, waar de kinderen een vuilniszak aantroffen met daarin apparatuur. Vermoedelijk is deze afkomstig uit de opengebroken BMW's. Of dat echt zo is, wordt nu onderzocht.

Volgens de politie zou het kunnen dat de verdachten gestoord werden tijdens het strippen van de auto's. Ze zouden de spullen daarom in de bosjes hebben gedumpt. Ook zou het kunnen dat de verdachten de bedoeling hadden de apparatuur later op te halen. De politie zegt nog geen verdachten in het zicht te hebben. Ze roept mensen die iets verdachts zien op direct 112 te bellen.

Een van de BMW-bezitters meldt: "Men had m'n dashboard (het scherm met de meters), boordcomputer, navigatie en middenconsolecontroller netjes en vakkundig verwijderd. De airbag uit het stuur zat blijkbaar te vast." Hij schat de schade op 8.000 euro, met als toevoeging: "En m'n kauwgum was ook weg..."