Archief

De Koning ontstemd over houding Rotterdam

De Hoekse portefeuillehouder Klaas de Koning is verbaasd over de opstelling van Rotterdam ten aanzien van het museumfort. De gemeente noemde nieuwe bemiddelingsgesprekken met de vrijwilligersstichting en de nieuwe huurder van het fort een "gepasseerd station". Dat terwijl de deelraad de gemeente had gevraagd een oplossing te vinden.

"Het is heel raar. De wethouder kent het uitdrukkelijke verzoek van de deelraad", zegt De Koning. "De gemeente gaat zo voorbij aan de wens van de Hoekse bevolking. Die wordt tenslotte door de deelraad vertegenwoordigd." Volgens De Koning is de deelraad officieel nog niet geïnformeerd door Rotterdam. "Dat is geen juist democratisch proces."

Het dagelijks bestuur van Hoek van Holland heeft daarom donderdag een dringend beroep op wethouder Karakus gedaan om zijn "bestuurlijke, maatschappelijke en morele verantwoordelijkheid te nemen en beide partijen aan tafel te krijgen".

Het dagelijks bestuur houdt de wethouder hiermee aan zijn eerder gemaakte afspraak van 18 juni jl. om de haalbaarheid te verkennen van handhaving van een substantiële museumfunctie in het Fort met de nieuwe exploitant als hoofdhuurder en het Fortbestuur als onderhuurder. "Deze afspraak moet nog voor de ondertekening van het contract concreet zijn", aldus het dagelijks bestuur.

De gemeenteraadsfracties CDA, VVD en SP laten het er ook niet bij zitten. Zij stelden dinsdag al schriftelijke vragen aan het college. De Rotterdamse CDA-fractie zegt er van uit te gaan, dat van ontruiming per 1 augustus geen sprake zal zijn.