Archief

VSP zet vraagtekens bij derde station Hoekse Lijn

De VSP-fractie in Maassluis zet vraagtekens bij de locatie voor een derde lightrail-station op de toekomstige Hoekse Lijn. De Stadsregio Rotterdam heeft het station gepland ter hoogte van de drie Waterwegtorens aan de Merellaan. De VSP-fractie maakt zich met name zorgen over de parkeermogelijkheden en problemen door de opening van de spoor- en Koepaardbrug.

"De geplande toename van reizigers op deze lijn is fors: dertig tot veertig procent meer reizigers, onder meer uit de nieuwbouwwijk Dijkpolder en de nodige mensen uit Westland en Midden-Delfland", aldus Jan van der Maarel in schriftelijke vragen aan het college van B en W. "De door de Stadsregio geplande locatie voor het nieuwe station is aan de Merellaan, pal naast de derde toren. Er zijn daar geen parkeermogelijkheden voor de toekomstige reizigers."

De fractie wil weten wat voor zeggenschap de gemeenteraad nog heeft in de beslissing over de locatie van het derde station. Zij is ook benieuwd op welke wijze het college deze parkeerproblematiek gaat aanpakken.

Het proces tot het ombouwen loopt al enkele jaren. Door de Stadsregio Rotterdam is de Maassluise gemeenteraad op de hoogte gehouden in thema-avonden. De VSP zegt, dat daarbij geen discussie mogelijk was over de locatie van het nieuwe derde station, het parkeren en de opening van spoor- en Koepaardbrug in Maassluis.